Categories: "SQL" or "MySQL" or "Oracle"

Mysql backup: 1 per database.

January 30th, 2012
Mysqldump is dé tool om backups te maken van je Mysql-database(s). Hoewel je op de command line een hoop parameters en instellingen kunt meegeven, doet de tool zijn werk wel het best, als je hem vergelijkt met zelfgeschreven tooltjes: Zeg nu zelf: een… more »

Afstanden bepalen mbv Google Maps deel 2

September 29th, 2011
Al weer een tijd geleden heb ik wat geschreven over een project waarbij de dichtstbijzijnde winkels gevonden moesten worden. Ik was met mijn verhaal zo ver gekomen, dat de coordinaten van de winkels via Google Maps achterhaald waren. De volgende stap… more »

Accented letters

July 13th, 2011
probleem waar ik tegenaan liep: Ik moet zoeken in een database tabel op bezoekers van wie de naam begint met een gegeven invoer. Alleen kunnen sommige letters voorzien zijn van een accent. Ik zoek bijvoorbeeld op "Veronique", maar ik wil dan ook… more »

Afstanden bepalen mbv Google Maps

June 23rd, 2011
Van een producent van pennen kwam de vraag om een "vind de dichstbijzijnde winkel" optie in de site te bouwen. Het beheer van de lijst met winkels moet zo simpel mogelijk blijven. Daarom heb ik er voor gekozen dat de lijst met adressen aangeleverd wordt… more »