Category: "PHP"

Over op PHP 5.4

March 3rd, 2012
Nu PHP 5.4 dan officieel gereleased is eergisteren, ben ik meteen maar overgegaan op het updaten van deze server, waarop onder andere dit blog draait, maar ook webmail en een aantal andere sites.¬†Wetend dat een aantal van de sites zijn roots nog heeft i… more »

Nieuw in PHP 5.4 pt 2: Traits

March 3rd, 2012
2. Traits Het eerste wat natuurlijk wijzigt, is dat "trait" nu een gereserveerd woord is. Mocht je dus functies of classes danwel constantes aangemaakt hebben met deze naam, dan dient dat aangepast te worden. Wat is een trait nu eigenlijk? Het is min… more »

Nieuw in PHP 5.4: Array's

October 6th, 2011
Nu er een beta verschenen is van PHP 5.4 is het onderhand tijd om eens te kijken naar de nieuwe features ten opzichte van zijn voorlopers. PHP 5.3 wordt op het moment nog lang niet op alle servers gebruikt. Indertijd, onderhand al weer een ruime 2 jaar… more »

Afstanden bepalen mbv Google Maps

June 23rd, 2011
Van een producent van pennen kwam de vraag om een "vind de dichstbijzijnde winkel" optie in de site te bouwen. Het beheer van de lijst met winkels moet zo simpel mogelijk blijven. Daarom heb ik er voor gekozen dat de lijst met adressen aangeleverd wordt… more »